Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dissabte, 13 de febrer del 2016

Un espai per cadascú (dilluns anem a la Biblioteca)

Això de les activitats extraescolars la veritat és que són més difícils de quadrar que un nivell avançat del Tetris, i més si tens varietat de fills/es.


El primer de tot és decidir: extraescolars si o extraescolars no.
Això és difícil, cadascú té la seva opinió… la veritat jo crec que són positives si no carreguem massa al nen/a i sobretot si aquestes, el que fan és desenvolupar el creixement del nen/a tant físicament com mental.


Triar una bona extraescolar en aquest sentit és la clau! Abstenir-se de fer allò que fan alguns pares/mares que és decidir l’extraescolar del nen/a segons les il·lusions frustrades personals.


Tampoc ha de ser un espai on podem deixar els fills/es a manera de “guarde” o ocupar la tarda amb una extraescolar darrere l’altre ocupant el temps del nen/a i no poder gaudir de simplement estar amb ell/a, de fer res en concret, només gaudir d’un dels altres.


En fi un autèntic “Tetris” de decisions i d’encaix en l’espai-temps familiar, a més si tenim més d’un fill/a aquí, la cosa ja és brutal, és on es posa de manifest la capacitat d’estar en dos llocs a la vegada i de gran logista que moltes mares som capaces de fer.


Al que anava, els meus fan judo els tres (ells ho han decidit i hem passat per tota mena de períodes on hem coincidit horari, on no, on ara un va i els altres no, ...)castells i també tenim la música, però només la feia el nen i em quedaven les dues nenes una mica “penjades”.


Em sabia greu la veritat i buscava també poder anar a la biblioteca (un espai que m’agrada fomentar i anar-hi un cop a la setmana i que per motius d’agenda no havíem trobat el forat encara). Així que mirant i rebuscant els dilluns a la Biblioteca Pere Anguera de Reus, estan fent un projecte pioner a Catalunya: "Llegir i dibuixar" el primer taller de lectura a la Biblioteca Pere Anguera.


Així que com que la meva gran li encanta llegir i dibuixar vaig veure l’encaix perfecte! Mentre el mitjà està a música amb les dues nenes vaig a la biblioteca, la gran al taller i amb la petita passem una hora soletes, juntes llegint-nos llibres mútuament i gaudint de l’espai i del moment.


De moment portem 2 sessions, estem molt contentes, tots tenim el nostre moment i gaudim.


A més l’equipament és brutal, amb una zona per a petits on et pots estirar per terra amb coixins, un ambient molt relaxat i adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada