Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

divendres, 25 de març del 2016

Abemus Instagram

Ha arribat aquell moment que no sé ni si en tenia ganes de què arribés. Tant de pregonar les TIC a l’educació, com integrar les noves tecnologies a l’escola i endarreria el moment d’oferir als meus fills aquestes.
Perquè he de ser sincera, em fa por.
Si em fa por que els meus fills dins d’aquest gegant del món virtual que controlat és excel·lent però sense control pot ser una arma brutal.
La navalla d’Occam actualment és Internet.
Com ens presentem, com gestionem, a partir de quina edat, quines aplicacions per a quina finalitat?
Podem apartar els nostres fills del que ens envolta dia a dia? Del qual en fem un ús constant, que són la nostra eina de treball, de comunicació, d’entendre i interpretar el món?


Doncs mireu em fotia una mandra terrible.


Mireu, tindré detractors, segur, però és que no busco l’aprovació de ningú i menys en la manera d’educar els meus fills/es.
Tinc criteri, i seré més o menys encertada, però és una opció que hem triat entre els dos (pare i mare) i que hem estat pensant, meditant....


I perquè no? Mireu, des de fa temps que tenen càmera de fer fotos, m’agrada que en facin, a casa en tenim tradició i ens passem estona fent-ne, mirant-ne, triant-ne, buscant l’estètica, ...


També faig partícip de l’aplicació als meus fills i mirem les fotos junts i triem els “likes”, seguin criteris estètics o emocionals. I al final ha passat el que havia de passar: Mama perquè no tinc Instagram?


Aquí és on comença tot, perquè si i perquè no?
Quines apps i XXSS són més segures? Quines són aptes per a tots els públics? Les podem controlar? Podem controlar tot el que fan?


Són aquelles preguntes que ens fem, algunes tenen resposta i les altres són hores i hores d’investigació, buscant i remenant, llegint les condicions i avisos.
I després el "kit" de la qüestió, a partir de quan han de poder tindre una conta de correu pròpia? O ser responsables d’una conta en les xxss? De tot això podeu trobar nombrosos articles de grans comunicadors, pedagogs, persones interessades, que en diuen la seva, és com en el tema del son, la gana, l’alimentació, les vacunes… Tothom diu la seva, tothom és expert, però només TU ets la mare/pare de la criatura.


Hem assegut a la nena (la gran), li hem dit els perills de les xxss, les coses que passen, fins i tot l'hi hem posat el vídeo famós. Casos que s’hi han produït i el tipus de xxss que és en aquest cas Instagram.


Fotos si i fotos no, quin tipus de fotos haurien de ser, i que abans de penjar-les penses en 4 preguntes:
1a surt algú fent alguna cosa que el pot comprometre?
2a és una fotografia seva? (mai còpies ni robar fotos a ningú, aquí comença la consciència dels drets d’autor)
3a selfie/fotos fent cares o vestida de manera o actitud que algú podria mal interpretar?
4a Ensenya als pares abans de penjar!!!!


Evidentment cada vegada que penja alguna cosa estem amb ella, ensenyant no castrant. Som seguidors de la seva conta i li expliquem com s’afegeixen seguidors. Crec que si l’acompanyem en aquest camí hi haurà un moment que en sabrà per ella mateixa i esperem que trii bones opcions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada