Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dimecres, 7 de juny del 2017

Fem de remeieres amb la Silvestrina

Anteriorment ja havia parlat d'ella. Una remeiera, que em recorda a la saviesa de la meva àvia, que cada cop me n'adono més compte de com em manca; com la trobo a faltar! Aquells passejos pel mas recollint herbes i explicant-me que era millor per menjar i per fer el que ella deia "alcohol de fregues", una saviesa que s'ha perdut i que la Silvestrina amb la seva delicadesa i amor cap a les plantes, ungüents i altres derivats, me l'està fent redescobrir i sobretot traspassar als meus fills.

A casa en fem molt d'ús dels seus productes. Avui aprofitant que anàvem a recollir uns quants ungüents, infusions, exfoliant... La Silvestrina ens ha fet un dels seus tallers.

Hem preparat ungüent per les picades, molt adient per les èpoques que estem.

Com ha xalat l'Arlet!!! Això de fer de remeiera li encanta! I avui, amb la paciència que caracteritza a la Silvestrina, hem fet un ungüent. Ens ha explicat en tot detall el perquè de cada cosa, perquè utilitza oli d'oliva, extractes de plantes, cera verge d'abelles, flors silvestres i quines són les millors.

Tot ecològic, cuinat a foc lent i amor. Perquè una cosa que  que destil·la al seu taller, és passió.

Mentre es refredava l'ungüent, hem aprofitat per anar a recollir flors per poder preparar-nos a casa "oli pels cops" amb flors de Sant Joan.

Així que ens hem carregat el cistell a l'esquena per poder recol·lectar tot allò que ens feia falta i amb un passeig curtet ho hem trobat tot.

Ara a esperar 40 dies i aviat tindrem l'oli pels cops!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada