Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dijous, 15 de desembre del 2016

Nadal, regals i altres temes

Ostres perdoneu però a mi mai m'ha agradat el Nadal. A veure, potser quan era petita, pel tema dels regals i fer festa, però va durar ben poc.

Ara en tindre fills doncs et veus "obligada" a celebrar aquestes festes hipòcrites i de consum excessiu, ja que el nostre calendari i societat (i formem part d'ella, perquè no visc en una cova aïllada del món). 

Doncs he intentat fer veure als meus fills que el Nadal no és aquesta època consumista i de felicitat absoluta on els regals cauen a tort i dret sense esme ni són, i on tot val.

És difícil i dur, ho se... Perquè no tothom pensa igual i formem part d'una família on els altres membres també tenen que a dir, eduquen i fan el que ells creuen més bé pels nostres fills (àvies, tietes, padrins, cosines, ....).

L'excés d'anuncis televisius en horari infantil, a canals infantils de publicitat dirigida exclusivament al consumisme infantil ho trobo excessiu, aberrant i tòxic. I aquest catàleg de Nadal que molta gent els hi dóna als nens perquè marquin el que volen o trobo horrible.

Que cadascú fa el que pot i el que vol, per tant no m'hi penso posar. L'únic que s'ha de ser és coherent i responsable amb què es fa.
Jo sabia el que no volia pels meus fills, no els vull educar en el consumisme, en tindre per tindre, en tindreu tot perquè tal "o qual" ho té, ... I és dur.... És dur dir que no, és dur dir que no es pot tindre tot, és dur educar en la frustració i el sacrifici, perquè que, que bonic és veure que els nostres fills ho tenen tot al seu abast, que no els falta de res, i que tot el que demanen ho tenen i no tenen cap sentiment al fracàs, a la frustració, ...

Però el món no és així, o el món que jo vull, no vull que sigui així, per tant intento la cooperació entre germans, els jocs comuns i que portin coses que realment necessiten (roba, calces, mitjons, pijames, motxilla de l'escola, ...), vals per fer excursions amb els pares (no cal anar lluny, tot té el seu encant i segur que en trobeu de ben a prop!) regals que no siguin sexistes, que els faci volar la imaginació i si potser fets a mà. 
Les disfresses tenen un gran espai dins del món dels nens, jugar a disfressar-se és genial i sobretot si és amb teles diferents on ells puguin crear-se les seves pròpies disfresses, llençols, teles, pintures, faldilles, roba vella i disfresses convencionals. I llibres! Regalar llibres és regalar un món sencer!

Us deixo algunes idees (no totes, només algunes i podem entre tots fer una gran llista)

Llibres:

Jocs:
Cartes de l'Uno, Kapla, trencaclosques, jocs de peces per muntar, plastilina, fang, pintures, jumping clay, dominó, parxís, micado, tres en ratlla, com fer el teu jardí, com fer el teu hort, construir una capsa niu, fer menjar, qualsevol joc de sobretaula amb valors, ...

Sortides:

Val per fer una sortida amb els pares a......(tot l'entorn proper és una meravella, no cal anar lluny ni grans viatges), descobrim el que tenim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada