Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dimecres, 20 de gener del 2016

Allà on vas, fes com veuràs

Allà on vas, fes com veuràs” tal com indica el refranyer Català. Doncs això és el que fem. Jo una RTV (aquí us deixo un article del blog : El món de Reus, d'en Josep Baiges, un gran RTV) de tota la vida que ara viu fora de Reus! Mare meva! Doncs si, la veritat que l’adaptabilitat és una qualitat que s’ha de demostrar dia a dia, adaptar-se als nous temps, a les noves coses i als llocs nous.

D'ençà que estem aquí dalt entre Vilaplana i Alforja, estem fent poble. Ens estem integrant molt al territori, vivint el dia a dia, les seves tradicions i també com no formant part del poble.

A Vilaplana anem a l’escola i com tot pare sap l’escola és un element integrador total.
Creiem amb l’educació dels nostres fills, ens involucrem totalment i per tant formem part de l’AMPA de la Zer, això ens ha permès interactuar més amb els pares i mares, conèixer més el poble, les tradicions, .... arran d'aquí un grup de mares em van dir si volia formar part del grup de les Foresteres, les foresteres són un grup de dones, la majoria de fora vila, que estan vinculades amb Vilaplana per diferents motius, s’han casat amb algú que és de Vilaplana, per què hi viuen, perquè portem els nens a l’escola… Fins i tot n’hi ha que ho són filles de Vilaplana.
El que ens uneix són les ganes de fer vida la poble i que Vilaplana sigui un lloc on quedar-se a fer coses. Fins i tot aquest any el pregó dels Reis Mags ens van dedicar unes paraules, que ens van fer sentir molt orgulloses de la nostra feina! I també ens van fer una entrevista a la revista del poble “Lo Pedrís”, que per cert us la recomano!

I parlant dels SM els Reis Mags, a Vilaplana hi ha una tradició ben peculiar, que és el “Rastre” on cada nen/a del poble el dia 5 de Gener al matí (i durant el dia també) va per tot el poble arrossegant un filferro ple de llaunes per fer forca soroll. Amb aquest soroll es pretén que el “reixos” (aquí m’ha sortit la meva vena RTV), no s’oblidin de passar pel poble.

La veritat que una tradició ben peculiar, entranyable i que vam participar de ple! Gràcies Vilaplana! Gràcies Forasteres! Gràcies Zer!!! Gràcies a tots i totes per fer-me sentir així d’acollida!

Cal dir que els meus fills són el meu principal motor i ells des que van posar els peus al poble, s’hi han sentit molt a gust i ja se sap que “fills contents, mare feliç!”


PD: Sempre seré una RTV i sempre seré una forastera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada