Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

divendres, 23 de setembre del 2016

Reus Ocult: una gran iniciativa

Pels voltants de festa major, hi ha un munt d'actes. La veritat, que molts caps de setmana els actes se superposen, així que cada any intentem acotar més. Anem a allò que ens interessa, al que no hem pogut anar a les edicions anteriors i a innovar!


Aquest any teníem moltes ganes d'anar al Reus Ocult, que es feia el 17 i 18 de setembre.
Reus Ocult és una iniciativa de l'Associació Espais Ocults que es basa a difondre el patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat de Reus.
​Es realitzen visites guiades gratuïtes a espais de la ciutat que normalment no són visitables.


Reus Ocult, és una associació sense ànim de lucre formada per estudiants de l'Escola d'Arquitectura de Reus i membres del Vaporlab amb l'objectiu de donar a conèixer el patrimoni de les ciutats i promoure la participació dels ciutadans en actes culturals.


Teníem que encaixar moltes peces, però les visites tenen un horari força atraient i que podríem combinar amb tot el que teníem que fer, per tant, el mateix dissabte a la tarda, abans de l' "A Reus, correfoc", ens vam plantar davant del primer edifici que volíem visitar: La Casa Gasull.


Ens va encantar, de fet amb els nens es va fer molt amena, el guia ho va explicar tot amb molta professionalitat, pausat, entenedor, explicant anècdotes i detalls de tota l'època, història de la família, de l'edifici, de la ciutat, del moment, .... Els nens els va encantar la veritat i aquest edifici és difícil de visitar perquè no està obert al públic.


L'altre edifici que vam poder anar va ser la Llotja de Reus. Un altre lloc emblemàtic i entranyable de la nostra ciutat, on s'explica la història recent i el creixement econòmic de Reus amb aquella frase tan coneguda per tots nosaltres "Reus, París, Londres".


Teníem poc temps, però les visites són ràpides, de 20 minuts, per tant no es fa cansat, es fa amè, dinàmic, visual, ...... una proposta excel·lent, on ben bé segur que repetirem la pròxima vegada per poder veure altres edificis, per conèixer la seva història. Aquest any han batut rècords, i la iniciativa ha tingut molt de ressò.





Esperem la nova edició amb candeletes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada