Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

divendres, 14 d’abril del 2017

Visites dinamitzades en família a l'exposició del Dr. Frias






Aquest any, un seguit d'institucions i entitats dediquen una àmplia programació a recordar i difondre la vida i obra del doctor Alexandre Frias i Roig (Reus, 1878-1963).

Al museu de Reus de la plaça Llibertat, hi ha una gran exposició on Còdol i fa les visites dinamitzades en família i al públic en general. Aquest dimarts 11 d'abril, era gratuïta, dimarts també i aquest dissabte dia 22 d'abril a les 18 h hi haurà l'última general, lliure i gratuïta. Us la recomano!

De fet animo des d'aquest humil blog a veure si poguessin ampliar les del públic familiar, perquè són verdaderament una joia.

La vida del Dr. Frias no va ser fàcil, però la perseverança, la tenacitat i l'esforç, van fer que aquest home pogués realitzar els seus somnis i posar el seu Reus com una capital mèdica molt avançada al seu temps.

Visiteu-la! Val molt la pena. Com va promoure la llet materna, les colònies d'estiu, les revisions, la gratuïtat de serveis per a famílies pobres,... tot un seguit d'accions que va permetre que molts infants poguessin viure.

Estem agraïts a la seva figura, a la seva tasca en el món de la medicina pediàtrica i del món dels infants en general.

Els nens van entendre molt bé les explicacions i jocs de la mà d'una gran divulgadora de Còdol. La importància del sabó, la llet materna i l'aire lliure (el joc a l'aire lliure), tres peces claus de la filosofia del Dr. Frias. Això els va agradar molt i saber que tenen pati a l'escola gràcies a ell els hi va fer molta gràcia.

Els grans també ens ho vam passar d'allò més bé. Els artefactes que va portar d'alemanya i els lemes de la llet, tot de curiositats que no paràvem de comentar entre nosaltres. Alguns recordàvem les paraules de la nostra àvia que ens explicava tot de coses del dr. Frias, una part de la nostra història més recent i orgullosos d'haver-la sentit.

Gràcies Dr. Frias!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada