Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 7 d’agost del 2016

El correfoc de Rasquera

D'ençà que som del Ball de Diables de Reus, que hem participat d'aquest correfoc. La veritat que ens agrada molt, és un correfoc entranyable. La primera vegada que vam anar-hi va ser amb la Cabra i aquesta vegada també.

Sempre arribem moooolt aviat per poder berenar els Pastissets típics i després poder-ne comprar un parell de caixes (si un parell, som família nombrosa i ens agraden moltíssim!).


Un tomet pel poble, i els nens jugar al parc i la plaça amb els altres, veien com arriben les colles amb els seus elements: Els Dimonis de Rasquera,Lo Fardatxo, L'Afaram, la Colla de Diables Fagots Satànics de Riba-roja, Els Diables d'Alforja i el Ball de Diables de Reus amb el Drac i la Cabra.


Veure com els munten, canviar-nos i després el correfoc en sí, és genial ple de gent del poble, voltants i molta gent estrangera.


És un correfoc que s'espera en candeletes perquè després de passar tota la calor corrent i ballant sota el foc, anem a la piscina del poble a fosques a fer la remullada, aquesta estona és màgica, tots a fosques amb la piscina il·luminada només pels focus de dins comença a ser un esclat d'alegria i joc per tots, tant grans com petits. Aquest bany et refresca i ja podem anar tots a taula al sopar.


Els lligams entre les colles de Rasquera i el Ball de Diables de Reus s'iniciaren fa més de 25 anys, quan el Ball de Diables de Reus és convidat, l'any 1986, al 4t. Correfoc de Rasquera.
Després l'any 1992 el Fardatxo de Rasquera va ser padrí del Drac del Reus, posteriorment, l'any 1998 el Drac de Reus va apadrinar l'Afaram de Rasquera conjuntament amb el Fardatxo.
Durant uns quants anys els diables infantils de Rasquera, que van apadrinar els Diables Infantils de Reus, van deixar-los els vestits de diable per fer la tradicional baixa a Misericòrdia.



Gràcies Rasquera, és un correfoc que esperem amb candeletes, una fita marcada al calendari de cada any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada