Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dissabte, 13 d’agost del 2016

Les llàgrimes de Sant Llorenç: Observem el cel i la seva pluja d'estels



Cada any del 25 de juliol aproximadament fins al 18 d'agost es pot observar al cel aquest fenomen meteorològic ben especial i visual. Una pluja d'estels, el seu punt àlgid són al voltant de les nits del 10 fins al 12 d'agost on la intensitat i freqüència de les visualitzacions és la més abundant.

Aquest any les Perseids tenien una intensitat 5 vegades més intensa que els altres anys, diuen que la més intensa de la dècada!!! Per tant això promet força, perquè sincerament tots volem que ens passi tot ràpid i fàcil i el cel necessita paciència, observació i temps. Tot això els nens no en tenen massa, per tant si la primera vegada que els posem a observar fenomens, meteorològics d'aquesta magnitud aquests dies eren molt idonis.

El que sempre recomanen és anar a punts elevats o platges lluny de nuclis urbans, pel tema de la contaminació lumínica.

Per sort nosaltres tenim La Mussara molt a prop i de fet des de casa també podem observar el cel molt bé perquè tenim molt poca contaminació d'aquest tipus.


Així que amb unes màrfegues (nosaltres també vam afegir el "crash pad"), sacs de dormir (fa fred) i ben abrigats vam anar a La Mussara a veure com es feia de nit (un espectacle visual impressionant, que no cal que sigui una nit especial, cada nit és única per veure'l), després vam aprofitar per anar al Refugi de la Mussara a sopar. Poder fer diferents modalitats, emportar-vos el sopar i pagar allí les begudes (això és una opció més baix cost per famílies grans) o també sopar allí "insitu" o portar-ho tot i sopar a prop amb frontals. Tot és viable.




Nosaltres vàrem agafar la segona opció, una mica "win-win" la veritat.






Després de sopar vam anar a buscar un lloc apartat, on l'observació fos més fàcil. Allí vam plantar el "campament" i durant una estona vam compartir el silenci, l'observació i les nostres explicacions del cel als nens, responen preguntes (les que podíem!). Va ser genial!!!!! En 30 minuts vàrem poder veure uns vuit estels tranquil·lament. Tot un èxit!!!!!

L'experiència la vàrem repetir l'endemà des de casa nostre, aquest cop vam agafar la "tablet" i el mòbil amb unes aplicacions que hi ha que són genials per poder observar el cel i així aprofitar les NNTT per explicar als nostres fills tot el que veiem, també va ser una gran nit!


Animeu-vos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada