Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 12 d’abril del 2015

Vacances de Setmana Santa Low-Cost (1era part)

Per diferents motius, tant econòmics com familiars i laborals ens hem quedat a casa aquestes vacances de Setmana Santa. Això però, no vol dir gaudir de les vacances amb els meus fills. Per sort tenim un entorn únic i especial. Conèixer l’entorn i fer apreciar als nostres fills el què tenim, gaudir d’això, explicar la història, fer-los de guia, ... és molt important.

L’adquisició de coneixements dels nostres fills no ha d’estar lligat a l’àmbit escolar, ni tampoc les sortides a l’entorn. Nosaltres com a pares i mares tenim la suficient empenta, energia, capacitat i coneixença per poder explicar el nostre entorn als nostres fills. A més ells gaudiran d’aquest fet. Veuran com els seus pares i mares a part d'educar-los de la manera més espartana i de viure el dia a dia som capaços de fer coses divertides i culturals amb ells, que aquest fet no només està delegat a l’escola, centre excursionista, el cau, l’esplai, ....
Així els vincles familiars són més forts.

Així que la primera sortida de les vacances ha estat com no Tarraco Romana. Hem dit que era low-cost, oi? Si voleu, es pot anar a veure els museus (l’entrada als menors de 8 anys amb el Carnet de Super3 és gratuïta) o també la visita per fora de monuments.


Vam anar al punt d’informació per agafar el planell reglamentari, així la gran de la família li vam deixar la responsabilitat i treball de buscar les coses al planell fent així un treball d’orientació i representació.

Amb el planell en mà i les últimes indicacions de llocs “free” aportades per la informadora de la guixeta de turisme vam començar l’excursió.

Primera parada Camp de Mart, seguit de l’Antiga Audiència, Pilon’s Street, Carrer Major, Catedral, Plaça Sedassos, Plaça de la Font, Ajuntament (Pati-Mausoleu de Jaume I), Cric Romà, Plaça del Fòrum, Passeig de Sant Antoni, Amfiteatre, Balcó del Mediterrani (anar a tocar ferro), Rambla Nova i Rambla Vella per acabar a Camp de Mart (sortida i final del recorregut; allí teníem el cotxe en zona verda).



Tot aquest recorregut amenitzat per les meves explicacions i la informació que feia llegir al que fa 1er per practicar la seva lectura.


Donar diferents rols als teus fills també fa que es sentin importants i agents educatius de la sortida, els fa ser un més.


Desprès de tot això vam agafar el cotxe per anar a l’Aqüeducte de les Ferreres o també Pont del Diable. Sincerament haig de dir que l'única vegada que jo he anat al Pont del Diable va ser amb l’escola, i no ho volia pels meus fills. Hi ha una excursioneta molt agradable, amb plafons educatius per poder realitzar l’excursió. Un entorn especial!




Per acabar, vam anar a la platja Savinosa, un entorn especial on volia passar una estona màgica amb els meus fills, recollint petxines, veien els vaixells com s’atansen al port, les roques i sobretot poder observar una posta de sol! Quin momentas!
Allí tots asseguts descobrint la tonalitat de colors d’una posta de sol... Una imatge per recordar!


Veure com es fa de nit progressivament poden observar el cel, el mar, els tons de colors i la lluna és un espectacle plàstic únic. Us animo a fer aquesta excursió! Si la feu, la podem comentar per poder-la enriquir.





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada