Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 26 d’abril del 2015

Montblanc (Sant Jordi, la Llegenda)

Aquest dissabte hem aprofitat que era la setmana Medieval de Montblanc (sempre són dos caps de setmana i la setmana del mig que ronda a Sant Jordi) per anar-hi.


Aquest cop, hem aprofitat, hi hem anat disfressats (la canalla). Així que teníem un Sant Jordi preciós, amb barba i tot i unes princeses ben peculiars. 



És extraordinari veure com els hi agrada disfressar-se, pintar-se... Sempre que tenim l'ocasió li demanem a l’àvia que ens faci unes disfresses, també a vegades a la carta dels reis o al tió aprofitem per què porti complements, pintures, faldilles de tuls, ... Així el nostre racó de les disfresses de casa va augmentant, regenerant-se i adaptant-se a les edats i gustos.

 A Montblanc per aquestes dates acostumem a fer dues incursions, una la del correfoc, i l’altre una de diürna, així gaudim de la festa en tota l’esplendor.


Com que ja ens sabem la llegenda de Sant Jordi, aprofitem per fer la ruta de Montblanc a les muralles, al portal de Sant Jordi, a les escultures, ... Per reviure aquesta gesta tan important per la història del nostre país.


Després és cita obligada anar a veure els gegants, la cercavila de la Comitiva Reial, i visitar les parades dels oficis (la filadora de llana, el ferrer, el vidrier…) fan una mostra dels oficis en viu, i és meravellós, es queden bocabadats.


Finalment si podem veure algun espectacle de teatre de carrer molt millor, normalment la lluita entre uns guerrers és un espectacle molt demandat entre la meva prole i també el dels falcons.




Aquesta visita es pot fer “low cost” o no, tot depèn si es vol menjar, veure espectacles com el de la nit (està posat a la guia el preu que tenen o si són gratuïts) o comprar coses a la fira, llavors el pressupost varia molt. Hi ha molts espectacles “free”.


A escala familiar podeu treballar en aquesta sortida: història de la ciutat, història medieval, Llegenda de Sant Jordi, les disfresses, pintures, oficis antics, vocabulari medieval, ... La veritat dóna molt de si.

Molt recomanat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada