Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dilluns, 30 de gener del 2017

Estem malalts a casa... Doncs a cuinar!

Doncs si, aquest cap de setmana ens ha tocat reclusió a casa. La gran des del dijous a la tarda malalta, amb febre, tos, mocs, el que toca! De fet no em puc queixar que no estan mai malalts sobretot la gran. El mitjà va caure el divendres tarda, just sortir de l'escola (mira que ho fan bé ells! En cap de setmana per no perdre pistonada escolar!).
Doncs mireu la reclusió la veritat que no fa molt per nosaltres, una mica si però molta estona tot i estar malalts doncs ens avorrim....
Així que al matí va tocar la sessió de pel·lícula, manta, sofà, moixaines, més manyagues, més peli.... però a la tarda vam decidir fer alguna cosa i com que sortir no era un bon pla, doncs ens vam llençar a la cuina.
Vam fer el berenar-sopar, i el què més els hi agrada, que són les creps i els croissants.
Tots a la cuina! Recepta de les creps:
  • 3 ous
  • 200 g. de farina (del tipus que sigui)
  • 2 culleres de postres de sucre
  • 1 tassa i mitja de llet (o derivat làctic)
  • 1 cullera sopera d'oli (millor el d'oliva)
  • i un polsim de sal

La veritat que ho fem a ull bastant, i la recepta és de la meva filla gran de 10 anys, perquè jo de cuinar, ho he de confessar.... Sóc bastant pèssima, sort que entre tots ens complementem, perquè si no....
Una vegada tenim tots els ingredients, barregem, batem, i amb un cullerot (per mi és la mida ideal) l'omplim fins dalt i el llencem a una paella que estigui calenteta. Veureu com es fa la crep, depèn del consumidor més feta o menys, després podem fer-les de xocolata, amb pernil salat i formatge, .... El que vulgueu! A casa aquestes creps ens curen el mal de panxa... o això diu una amiga.

....

Jo penso que són el moment en què es comencen a trobar bé i llavors tenen ganes de fer-les, i amb la dosi d'amor extra que tot ho cura, perquè passar el temps junts, i fer cosetes i sobretot com diuen que els petons de mare ho curen tot! (i de pare! Que si no se'n fada!)
El croissants encara són més fàcil de fer.... aquesta és la meva especialitat:
  • Pasta de full
  • xocolata / salsixes/ pernil dolç i formatge/ el que vulgueu posar dins...
  • 1 ou i una mica de sucre per poder-los pintar per sobre

Doncs tenim la pasta de full, la tallem a triangles (depèn de la grandària seran més grossos o més petits) com veieu no sóc massa tècnica, tot ho fem a ull... L'experimentació és total!
Quan tenim els triangles fets, hi posem el farcit que vulguem (xoco, pernil, ...), es caragolen amb les manetes dels nens i amb molt d'amor, i es pinten amb ou i sucre (batem un ou amb una mica de sucre), tot al forn i mirem quan estan doradets per treure'ls!!!
I així hem passat la tarda... cuinant, experimentant, embrutant-nos, aprenent i sobretot amanyagant-nos, crec que són els ingredients bàsics per curar o simes no poder afrontar millor el constipat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada