Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 6 de setembre del 2015

Hikari VII Fira de la Cultura Japonesa a Reus

Ja fa 7 anys que funciona aquest esdeveniment i nosaltres hem estat en tots. Com era d’esperar no podíem faltar en aquest. L’any passat va ser el regal d’aniversari de la meva filla gran (passar tot el dia sencer a la fira, disfressats i gastant els diners del regal en coses de la fira), perquè mira que som "friquis" que va néixer més o menys en les dates que se celebra sempre per tant coincideix bastant.


Aquest any però per motius d’agenda no vàrem poder estar tot el dia. Així que a les 11 h quan obren la fira ja estem allí, no ens perdem res!


Aquest any estava més encarada a la tradició i cultura japonesa, per tant es va recomanar que només anéssim vestits si no portàvem la roba típica i tradicional, no cosplays.


Els estands de la fira no defrauden mai.


Només en entrar et trobes el Temple sintoista i predicció del futur de l’Associació AMAKUNI, allí sempre any rere any agafem les prediccions que ens serviran pel nou any, aquest cop totes les vam haver de lligar als fils perquè els esperits se les emportessin, ja que van ser una mica dolentes o incertes (no sempre pot sortir bé, ; )).


Aquest any a l’estand d’informació d’Amakuni (entitat que organitza l’esdeveniment) estava compartit amb el Consolat General del Japó a Barcelona, on havia posat tota la informació necessària per poder anar i visitar el Japó. Evidentment vam agafar molta informació, ja que familiarment és un viatge que tenim moltes ganes de fer.
A més mentre nosaltres llegíem els nens jugaven en aquell joc tradicional japonès tan divertit.


Allí també vàrem poder escriure les preguntes que se li farien al cònsol del Japó a Barcelona després de la seva xerrada. Sortosament les redactades pels nens van sortir seleccionades! Cosa que els hi va fer moltíssima il·lusió, que el mateix cònsol llegís i responguis personalment a les seves preguntes.


Amigurumi-La costurera Ninja i “Las Manualidades del Ayudante” que compartien estand és parada obligatòria per a nosaltres… no ens podem resistir a les seves creacions i evidentment ens vam firar com de costum.


El té japonès - Sirvent Tea Reus, també és una parada que no ens perdem, igualment que els del costat Kimonos, yukata i accessoris - Minna no kimono, on vàrem aprendre moltes coses més del yukata que no sabíem.


Una altra parada obligatòria és la de Jocs natsu matsuri de l’Associació AMAKUNI, això de treure els peixets de plàstic amb uns coladors de paper d’arròs fa que sigui molt divertit i entretingut per grans i petits! Evidentment com que cada any anem doncs la destresa dels nostres fills va evolucionat i es nota la millora any rere any.


Allí també vàrem trobar una noia que ja fa temps que fem algun taller que altre amb ella quan la trobem a diferents fires com va ser la Fira DIY de Reus o a les festes del barri de Santa Anna de fa 2 anys i és Origami Art & Teràpia que són de Reus.
La veritat que aquest art és molt interessant ple d’interessos tant en l'àmbit cognitiu, decoratiu, com de treball en equip, imaginació, relaxació, regals, ... té una infinitat de sortides i sobretot en treballar els dos hemisferis cerebrals fa que s’activi les capacitats intel·lectuals, creatives i mantenir una actitud pacient potenciant la memòria, atenció i concentració.


De fet és una activitat que a partir del 9-10 anys ja es recomana per així poder desenvolupar tot aquest seguit d’aptituds en nosaltres o els nostres fills (possible activitat extraescolar).


Exposició i difusió sobre la cura del bonsai del Club Bonsai Reus amb les seves demostracions in situ van fer també que els nens estiguessin allí plantats davant mirant tota aquella meravella com si fos un espectacle més.


Finalment els tallers, especialment el de fer Sushi amb Sushi Hoshi, va ser molt interessant i divertit on els nens van fer de les seves i poder menjar un munt de sushi.


Aquest any, teníem un correfoc i per tant no vam poder-nos quedar fins al final de la fira, però tot el que vam veure que va ser moltíssim i tota l’estona que vàrem estar va ser intensa i ben aprofitada com sempre assaborint, captant i menjant tota la cultura japonesa que vàrem poder.


Com cada any, una experiència boníssima on podem treure el nostre costat més "friqui" i d’amor a la cultura i tradicions japoneses. Genial!













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada