Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 30 d’agost del 2015

La Fira del Pataco Alforja

Aquest cap de setmana ha estat un no parar… (que estrany, oi?). A més a prop de casa teníem la 2a Fira del Pataco d’Alforja, una fira de productes de la zona, amb oficis antics, artesania, entitats, ...


Així que avui diumenge hem anat per a passar un dia aprofitant a fer poble, fer cultura, aprendre dels oficis antics, a veure què es cou per la zona. A més, també estàvem amb l’Associació Cingle Vermell.
De fet la Fira, és un gran revulsiu pel poble, per donar a conèixer les seves entitats que en són moltes, també s’aprofita perquè es pugui visitar el campanar, exposicions i tota la cultura que mou. També podeu consultar tot el referent al poble a Alforja Stark, una plataforma digital de difusió d'informació de la zona.


L’ambient és molt agradable i la música no deix de sonar en tot el dia, sigui per grups com els Mkensi’s, com pel grup de Tabalers del Ball de Diables d’Alforja.


Les parades d’artesania, aquest any hem pogut veure oficis com el de terrissaire, formatger, cisteraire, canyisser (vímet i canya) i polidor de minerals. Que això ho puguin veure els nens, palpar-ho i veure en directe com es fa, és impressionant i molt enriquidor per a ells.


A més a la fira podríem trobar tallers diversos com el de pastissos, formatges, fer mel, fang, nines de drap i de canyissos.


Evidentment al taller de formatges estava fet per l'Associació Cingle Vermell, de la que formem part tota la família, no us podeu perdre aquests formatges, ni el pa i evidentment després al forn mòbil hem fet unes pizzes que estaven boníssimes.


A la mel, unes grans persones com són els de “La mel del Padrí”, molt atents i simpàtics que han explicat als nens l’elaboració d’aquesta i també ens han deixat provar els seus productes (magdalenes elaborades amb mel, caramels i la mel evidentment).


Era un no parar de coses a veure i fer, que si ara la demostració de l’escola de Karate, Tai Chi, les que fan ball, la Mariona Quadrada amb la masteclass de Pataco, actuació teatral amb els Romanços del Carrasclet (que per cert el seu germà va viure a Alforja), màgia, inflables, vermut musical…


No paràvem d’anar d’un costat a l’altre,  no ens volíem perdre res, de res. De fet sabem que hi havia un munt d’activitats que no podríem fer perquè no es pot en tot. Però això vol dir que l’any vinent repetirem i les farem!!!


Als estants hem trobat cares conegudes com a Blanca Bepunt, on evidentment m’he hagut de comprar una bossa molona, també a dues conegudes que ara estan juntes fent pinya en això del handmade amb Elsnostresraconets les seves creacions són delícies i la petita de la casa s’ha firat amb unes arracades precioses de botons.






Una gran fira, que crec que amb aquest poble tan dinàmic té una gran projecció. Una manera de fer poble, de fer teixit social. Gràcies! Repetirem segur!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada