Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

dilluns, 24 d’agost del 2015

La Festa Major de la Febró (una festa i un poble amb molt d’encant)

Aquest cap de setmana ha estat a tope! L’hem gaudit moltíssim. Hem aprofitat que era Festa Major del poble del padrí d’un dels nostres fills, on a sobre el diumenge coincidíem a fer castells per anar a dormir i passar-hi el cap de setmana.


La Febró és un poble amb un gran encant, situat a la comarca del Baix Camp, envoltat de muntanyes, un dels pobles més alt de la comarca i també amb menys població censada, però això si quan arriba la festa major s’omple de gent!



Podria dir moltes coses del poble
, la veritat és que ens lliga un sentiment fort, ja que per diversos motius coneixem molta gent de la nostra edat que són del poble i que tenen casa. Estàvem entre molts amics, amb un ambient relaxat i amb moltes ganes de xarrera, posar-nos al dia i sobretot de fer festa.


La Festa Major va començar el dijous però nosaltres vam fer cap dissabte a la tarda.


Només arribar els nens ja van desaparèixer, corrents lliurement i buscant als seus amics. L’ambient de poble i la seguretat que proporciona la Febró (ja que la carretera no passa pel mig del poble i per la seva situació geogràfica, tothom sap qui arriba al poble i per quina carretera) fa que els nens no corrin cap tipus de perill i que puguin campar lliurement per tot el poble.


Les orelletes (típic de la Febró)
Cosa que van aprofitar al màxim, corrents amunt i avall, anant a casa dels amics, sortint, entrant, posant a resistència la paciència dels avis, tiets i familiar... experimentant, anant a l'hort, construint cabanes, jugant i sobretot rient i divertint-se...


Per tant la sensació d’absoluta llibertat per par seva és total, fet que fa que no els vegis el pèl durant hores (sempre saps on estant) i pots arribar a relaxar-te.


Amb aquest ambient ens vam acostar a la piscina del poble on al costat hi havia un grup de xaranga i els partits de futbol. Després al vespre sopar al carrer. Tot un esdeveniment, entre tots es para taula, es porta menjar, es xarra. Ens vam ajuntar una sèrie d’amics, recordant vells temps i parlant de castells, una gran vetllada!


El ball del fanalet
Després de sopar a l’envelat del poble l’esperat ball de festa major! Això sí que va ser divertit! Els nens i pares, amics tots junts ballant fent xerinola, parlant amb la gent que venia de Prades, Capafonts, ....


La Irma i l’Arnau van aprofitar per quedar-se a dormir a casa dels veïns del costat que coneixem i fer així encara més festa i m’entres els avis s'enduien els nens i nenes a dormir els altres continuàvem la festa fins mooolt més tard…
Pilars amb gent de la Febró

Al matí era el dia de fer castells, no va ser la diada que volíem al matí, perquè no va arribar l’ambulància i va ser com un “assaig”, això si els pilars del principi fets amb la gent del poble que és de la colla va ser molt emocionant. La visita a la piscina de després, i ell dinar de germanor ens van fer un bon gust de boca.


Després corrent a Cornudella a fer actuació de la seva diada. Una gran actuació per part de la colla amb uns canvis.
Psicina

Contents d’actuar amb Brivalls de Cornudella i veure encara més amics. Que per cert felicitar-los per la seva gran actuació!


També per veuren's de cara amb coneguts virtuals com Jean Segovia.


Un gran cap de setmana de retrobament, festa i castells! On a casa nostra recordarem i padrí de la Febró l’any que ve més!
Dinar de germanor









PD: em sap greu Pep si l’escrit no està a les teves expectatives, em vas posar el llistó massa alt!
Potser em deixo moltes coses Isabel.... ho sento.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada