Sempre he pensat que a caminar s'hi aprèn caminant, a córrer s’aprèn corrent i anar al teatre, museus, ... S'aprèn anant-hi.
Les primeres vegades són dures, és quan et planteges un pic hi ets allò de, calia? Quin mal tràngol! Però això passa les primeres vegades, com anar en bicicleta que et peles els genolls i caus, doncs igual… t’has de curtir una mica i aguantar el que passa les primeres vegades però com més aviat ho facis millor, després tens una canalla que la pots portar pel món.
Així doncs jo a les meves filles i fills ben aviat a tot arreu (un dia explicaré l’anècdota de la meva filla petita que amb 2 anys i mig la vaig portar a veure el Rèquiem de Mozart) així que aquesta setmana que el dilluns va ser el Dia Internacional dels Museus a Reus han fet una programació especial, durant 4 dies, entrada gratuïta a diferents museus de la nostra ciutat amb visita guiada i comentada pel Sr. Salvador Palomar (tot un luxe!).
Ahir, vam anar al Museu de Reus/Espai de la plaça Llibertat un museu que el tenim per sort bastant apamat, "vaja" que cada dos per tres estem allí, som clients habituals, ja que hi ha l’exposició permanent del “Ara toca Festa!” de la nostra festa major, on no perdem detall i la tenim vista des del primer dia que hi va ser, però és clar comentada pel Salvador Palomar no, per tant no ens podíem perdre l’ocasió! A més també vam poder tornar a visitar l’exposició de les Matemàtiques (comentada en un anterior post), on jo vaig estar jugant com una nena construint tangrams i altres derivats…. Feia tant que no jugava a jocs “més elaborats que no fossin trenca-closques del Disney” que ja no sabia el que era!
Avui hem seguit amb la tarda cultural, per tant tocava visitar el Museu de Reus/Espai del raval de Santa Anna. Allí hem pogut veure la Col·lecció de pintura de la Biennal Ceferino Olivé, m’ha encantat la veritat i on he pogut explicar els corrents artístics als meus fills i comparar quadres, fent veure que hi ha sentiments i impressions darrere de cada pinzellada, ha estat molt enriquidor!
Després hem seguit amb la visita a l’antiga cambra cuirassada del Banc d’Espanya, ja que sota el museu s’hi troba. Abans antic Banc d’Espanya i anteriorment antic Banc de Reus. És una visita que no deixa indiferent a ningú. Quan t’expliquen la història econòmica de Reus, el seu esplendor, com es fabricaven les cambres cuirassades i després entres dins i pots veure totes les col·leccions i restes arqueològiques que hi ha (del mateix Salvador Vilaseca!) és meravellós!
Finalment també el Salvador Palomar n'ha comentat l’exposició “La vida dins la muralla. Una aproximació al Reus medieval” plena de curiositats i fet rellevants de la nostra ciutat. Els nens/es embadalits no paraven escoltar amb la boca oberta tot el que deia.
Estem esperant a demà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada