Aquí podreu trobar experiències, sortides, coses que fer amb el nens,....
Marede3 és un lloc on, entre tots, aprenem i desaprenem junts per fer un gran camí, on la teoria i la pràctica no es donen la mà i on tot està per descobrir.
(Totes les fotos que apareixen estan fetes i editades per mi LLunadefoc)

Traductor

diumenge, 19 de juliol del 2015

Observant el Cel a Torroja del Priorat

Ahir a la nit vàrem fer una activitat força interessant, a nosaltres sempre ens ha agradat observar els estels i sempre que podem busquem activitats, tallers, anem a observatoris, ... que ens permetin fer-ho.


Ahir l’Associació Astronòmica Torroja del Priorat, feia la seva XI Jornada Astronòmica amb un calendari ple d’actes. El més esperat per nosaltres era però la plantada de telescopis i observació del cel. La veritat que ahir el temps pintava fatal i fins i tot van caure quatre gotes mal contades, però tot i així teníem tantes ganes que ens vam aventurar a anar-hi.


A les 22 h ja estàvem allí, veien com es feia de nit i la Lluna amb Júpiter i Venus estaven al firmament. Cal dir que unes cortines de pluja a la llunyania i també alguns núvols varen fer amenaçar la vetllada. El vent bufava una mica, fent que escampessin els núvols i a les 23 h comencessin a plantar els telescopis. Aquí és on va començar la “nostra festa”. A més tota la gent de l’Associació és molt agradable i comparteix els seus coneixements, explicant sobretot als infants amb ulls com a plats meravellats pel cel nocturn totes les coses interessants i amb el seu punter làser podem veure tot el que ens expliquen. Va ser meravellós la nit espectacular, màgica, ..... vam poder observar amb els telescopis: la Lluna, Saturn, un parell de nebuloses, estrelles, .... i a ull nu la Via Làctia, el carro, l’estrella polar, sagitari, escorpí, ..... i fins i tot 3 estrelles fugaces! i de camí una rabosa.


Gràcies! De ben segur que repetirem!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada